Monday, August 16, 2010

100 Bilion dan 3 Biji Telor...


Inflasi - Kalau berlaku inflasi, nilai matawang akan jatuh..100 bilion masa tu hanya boleh beli 3 biji telor jek...Cuba bayangkan "KALAU" negara kita mengalami inflasi...Duit kat bank yang kita simpan skrg boleh beli apa yek?

Tapi kalau kita simpan dalam Emas, pegi mana2 pun ia tetap bernilai...Jom pakat2 simpan Emas


4 comments:

Kaz said...

Hmmmm...entry fasal emas lagi. Cubalah buat entry fasal isteri tersayang atau yan yg tercinta atau anak-anak abah tersayang, hehe, baru best nak baca.

bidadarindu said...

sambil2 jek..dah baca pasal facebook tu?kita x boleh dedahkan sangat pasal diri n family dlm alam maya karin nie..he he..

nnt bidadarindu masukkan la..he he..

p/s: perut dah ok la tu...dah boleh berblogging balik..ataupun nie sambil2 dalam toilet duduk kat umah...he he he...

Kazrina said...

Ni kat meja ofis dgn anggunnya menaip comment kat entry bidadarindu.

rositahmdzain said...

Bidadarindu..apa ni toilet pun masuk dlm blog:-P

Uda bayangkan ina dgn bergaya dan senyum manis dok menaip komen, sambil dok rancang nak beli juadah apa untuk berbuka hari ni:-)