Monday, December 31, 2007

Selamat Tahun Baru 2008


Wednesday, December 19, 2007

Selamat Hari Raya AidilAdha..

Dikesempatan ini,saya ingin menyusun sepuluh jari untuk meminta ampun dan maaf kepada mak dan abah,ibu dan abah,isteri tercinta,Hairunisha,anak tersayang,Muhammad Danish Muqri,(abah sayang danish..),Yong n Family,Abang,Yang,Helmi. Mak n Yong,Lang n Family, Makteh n Family,Uda n Family, Pakcik Din n Zakwan, Maksu n Family, Kak Min n Family,Kak Sayang n Family, Arni n Family, Tiqah n Family, Abang Iky n Family dan Qilah yang mana jika selama ini saya ada tersilap kata,terkasar bahasa atau apa jua perbuatan yang telah menyinggung perasaan selama kita mengenali antara satu sama lain.Halalkan makan dan minum saya dunia dan akhirat.Moga Aidil Adha kali ini terus merapatkan hubungan silaturrahim yang telah kita bina selama ini.

Monday, December 17, 2007

Happy Belated Birthday..

"Kak Ani Sedih Abg Saiful tak Wish Kak Ani Pun" Tu Anakku Wanie cakap semalam.Bukan niat untuk melupakkan date tu tapi semua date birthday ada dlm laptop lama yang rosak tu..so x boleh buat pa per..So untuk tebus balik kesilapan tu nie ada hadiah birthday yang special khas untuk Kak Ani sayang..Kek + Kereta...he he...

video

WalimatulUrus..Takkan Melupakanmu..

Semalam,gi tengok Halim Nikah kat Masjid Jami’ul Ehsan, Jln. Pahang.Alhamdulillah,sekali lafaz jek..Akhirnya..Halim menamatkan zaman bujangnya..Kenduri pihak perempuan Krismas ni.Umah dia kat Sungai Besar pulak 30 hb nie.wedding of the year..
Danish dapat tengok camel yang ada kat masjid tu.Nak buat korban..pandai Camel tu makan rumput ye...padahal kat padang pasir maner ade rumput...Pas tu terus gi umah mak.Chu datang ngan kakak.Danish seronok la main ngan hafiz,amira ngan wan.Balik petang tu singgah umah mak teh jap.saje nak jumpe mak.kak ani kate kembar dah balik kampung ngan uda.la..tak tahu pun uda ada kat sini.rupenya uda ada gak mase kat pd ari tu..memang tak tahu langsung.x best la kakak ngan adik balik cepat..kak ani kater adik nangis mase nak balik tu..sedih sebab amirah dah pindah s.alam.so tinggal diorang je kat belah utara sana.yang lain kire sume dah berkumpul kat area lembah kelang.Tak pe la adik ngan kakak.Tahun depan SPM.Study bebetul..Kalu ada rezeki boleh masuk UiTM Shah Alam ker,UIA ker,UKM ker,UPM ker,UNITEN ker,UM ker..Aper2 U la yang area sini.Boleh jumpe selalu..Ok..Jangan sedih2 lagi...Enjoy lagu nie..

Radja - Takkan Melupakanmu

Oh terindah, lagu yg terindah
Sengaja aku cipta untukmu yg terindah
Semoga dapat meluluhkan segala keraguan
Semoga menghancurkan kerasnya batu prasangka
Aku takkan melupakanmu
Takkan meninggalkanmu
Takkan menduakan cintamu, ku bersumpah
Aku tak ingin mengingkar janji
Tak ingin menjadi duri
Tak ingin menjadi api cinta yg membara
Rebahlah kau di pelukku
Lepaskan resahmu
Bebaskan jiwamu
Dari prasangka-prasangka burukmu
Dari kerasnya batu curiga
Aku takkan melupakanmu
Takkan meninggalkanmu
Takkan menduakan cintamu, ku bersumpah
Senyuman melati
Sambutlah mentari
Raihlah cintamu
Hari ini
Aku takkan melupakanmu
Takkan meninggalkanmu
Takkan menduakan cintamu, ku bersumpah

Friday, December 14, 2007

Tak Sempat Datang..

Semalam pikir2 cam nak gi Port Dickson lepas balik keja.Malam tu jugak balik bangi balik.Tapi Apil telefon nak datang rumah,nak tengok projek cendawan.So dlm kul 6.45 smlm dia datang dan tanya serba ringkas pasal cendawan nie.Dia ngan Rizal plan nak buat kat umah nenek dia.tapi yang penting pergi kursus dulu.baru tahu ape yang nak kena buat.So dia balik pun dekat kul 8.00.Malas la pulak nak gi P.D.kang terkejar2 plak nak balik.Diorang pun dah mandi.tak jadi gi A Famosa.Kak Ani kate boring gile.Sebab x dek xtvt.nak gi swimming pool pun kena naik keta.agak jauh dari apartment.Esok diorang balik.

Thursday, December 13, 2007

Palm Spring Tak Dek Air

Mak Teh call tadi suruh cari no tel A Famosa Resort,Melaka.Diorang plan nak check out ari nie.2 hari lebih awal dari plan asal.Sebabnya...Air tak dek kat Palm Spring..He he..Kesian..nak mandi,buang air sume susah...semua dah bebai kak ani kater..So tak tahu la kesudahan dia cam mane sbb td tel a famosa.

Banglo yang ada skrg lebih kurang 10.ada 2 type.standard n superior.
standard ade 2 kategori plak. yang 3 bilik dan yang 4 bilik.yang 3 bilik - rm688,yang 4 bilik rm 788.superior plak yang 3 bilik rm 788 dan yang 4 bilik rm 888.so mak teh tak decide lagi cam mane..tapi yang pastinyer sumenyer tak mandi lagi tadi....smelllllllllllyyyyyyyyy.......he he...

Wednesday, December 12, 2007

Port Dickson..

Ari nie bebudak tu gi Port Dickson.Ari Sabtu balik.best la tu diaorang..Tengok la dulu bebila ada masa nak lari japs ke sana.Tunggguuuu.....Kalau ada masa...

Monday, December 10, 2007

Warna Warni Perkhemahan..

Pemenang..

Cabutan Bertuah

1.Puan Hadzimin ; 2.Puan Hafidzin ; 3.Nur Fitrah Anis

Explorace

1. Najwa ; Wanie
2. Amirah ; Syazwan ; Hanani
3. Nadia ; Zakwan
4. Bazli ; Amir

Sukaneka

Makan Buah Pear
1. Zakwan ;
2. Amir ;
3. Syazwan

Cari Gula-Gula Dalam Tepung
1. Amir ; Bazli ; Fifi

Belon Beracun
1. Nadia ; Zakwan ; Achik

Masukkan Air Dalam Botol
1. Amir ; Bazli ; Fifi
2. Wanie ; Najwa ; Anis

Bola Ping-Pong Dalam Sudu
1. Afiqah ;
2. Balqis ;
3. Awatif ;

Cari Selipar
1. Muqarrabin
2. Aisy
3. Danish Muqri - Hebat Anak Abah.He hE..Hebat Nangis..

Kita Semua Pemenang,tiada yang Pengalah..

Penghargaan..

Sekalung Penghargaan yang tidak terhingga kepada mereka yang banyak membantu menjayakan perkhemahan kelab Bidadarindu.

Sumbangan Wang Ringgit

1.Haji Hamzah Haji Ahmad
2.Hajah Rosnah Md Zain
3.Puan Ramlah Md Zain
4.Puan Hadzimin Abd Hamid
5.Puan Hafidzin Abd Hamid
6.En Azery Abbas
7.En Suhaimi

Sumbangan Tenaga

1.En Irwan Idris
2.Cik Aqilah Hamzah
3.Cik Afidah
4.Cik Fatin Bazilah Zulkifli
4.En Syazwan Izhar

Sumbangan Idea

1.Puan Hairunisha Hamzah
2.Puan Atiqah Hamzah

Terima Kasih Sekali Lagi..

Success..

Syukur ke Hadhrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya,majlis yang dirancang berjalan dengan lancar tanpa masalah besar.Cuaca yang begitu baik pada hari tu banyak membantu menjayakan semua aktiviti.Alhamdullillah.Secara kesimpulannya Aktiviti tahun nie boleh dianggap lebih baik jika dibandingkan dengan tahun lepas.Dan dari survey yang telah dibuat,rata-rata semua mengatakan best dan seronok.So insyaallah itu akan menjadikan kita akan buat yang lebih baik lagi untuk tahun2 yang akan datang.
Terima Kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah menberikan sokongan baik dari segi wang ringgit mahupun tenaga dan buah fikiran.Jasa kalian semua hanya Allah sahaja yang boleh membalasnya.Kita hanya mahukan semua orang gembira pada hari tu.

Tuesday, December 4, 2007

Jemputan Ke Majlis Makan Malam BBQ

Kelab Bidadarindu
Dengan segala hormatnya mempersilakan

Hajah Saodah & Puan Roseni Md Zain
Tuan Haji Hamzah Bin Haji Ahmad & Hajah Rosnah Md Zain
En Abbas & Puan Rosmah Md Zain
En Zulkifli Bahaudin & Puan Ramlah Md Zain
En Halim & Puan Rosita Md Zain
En Shahrudin Tila
En Yusof Hassan & Puan Anita Md Zain
En Rosli Md Saad & Puan Hadzimin Abd Hamid
En Azlan & Puan Hafidzin Abd Hamid
En Khairul & Puan Arnie Abbas
En Arzeky Abbas & Puan Lin
En Arzery Abbas & Tunang

ke Majlis Makan Malam BBQ pada

Tarikh : 08 Disember 2007 ( Sabtu )
Masa : 9.00 malam
Tempat : Tapak Perkhemahan Teratak Abah Resort.
Sungai Merab, Kajang, Selangor

Cherating Ari Tu..

Bertolak dari umah kul 7.30 gak.singgah sana,singgah sini kul 9.00 baru masuk tol gombak.sampai area cherating dalam kul 12.00 gak.carik cherating bay resort.x jumpe pun.so amik keputusan terus umah kak sayang je la dulu.cantik umah dia.sedap mata memandang.konsep dia campur-campur.Ruang tamu konsep "Rustic with Mediterranean" Ruang rehat keluarga konsep "Elegant English".Bilik Aish konsep ala-ala "comic" gitu n bilik awatif konsep "pinky girl".itu apa yang aku tafsirkan sendiri la...

Family day?
bilik kira ok la..cantik sangat tu tak la..tapi boleh la duduk.apartment 1 bilik.ada ruang tamu.comel je.tapi sume style lama.lama tak ganti.kusyen,katil,tv,karpet dll.but boleh tido.danish patutnya masuk acara kanak2 bawah 5 tahun.selipar/kasut disepah2kan.pas tu lari dia kena amik kasut memasing.senang kan.tapi masalahnye dia tak nak masuk..dia boleh buat selambe je tengok.geram betul kat dia..he he..masa aku nak main games pulak dia marah tak bagi main.lari dalam guni ngan bola tampar pantai.lari dlm guni.no corot.bola tampar pantai no 1.dapat la hadiah cadar.ok la tu..boleh guna utk kat umah baru nnt.masa games tu dia boleh jerit kuat-kuat."tak yah la"tak ya la".dia kate tak yah main pa per...duduk ngan dia jer..anakku.anakku.sayang danish..

Penyu?
Tak Pergi tengok pun.Danish dah penat.Nak tido.Lagipun diorang yang pergi kate tak pergi pun rantau abang mcm plan sblm nie.just dekat2 situ je..itu pun lepaskan anak penyu ke laut.Penyu tak bertelur pun malam tu..










Satar?
Tak dapat makan jugak sampai ke sudah.Masa kitaorang pegi tu lepas asar.dalam kul 5.00 ptg.kat kedai tu dah abis katanya.apa la diorang nie.dah tahu laku buat la banyak.amik pekerja lebih.baru la boleh besar perniagaan tu..mungkin sebab-sebab cam tu la jugak org cina boleh lebih drpd org melayu.

Balik.
Keluar dari umah kak sayang kul 10.00 la jugak.Lari dari masa sebenar.7.30.Plan kalau balik awal boleh la petang gi amik cendawan kat upm ker.pas tu nak rehat.dah keluar kul 10.00 sampai nyer kul 2.00.nak amik cendawan aper.singgah kat hutan lipur lentang kejap.saje bawak danish relax.penat tu travel.dia pun ngamuk je.letih.










Rumah MakSu
MakSu dah pindah ke Shah Alam.Lepas hantar keropok lekor kat umah mak dan makan masak lemak cendawan,pergi la kejap umah baru MakSu kat Subang Bestari.Taman baru..tak ramai sangat lagi yang pindah.mak,ibu,abah ada kat situ.zakwan tolong kemas bilik amir..kembar tiga suke la jumpe kembar dorang sorang lagi..sampai tak nak ikut balik.dapat gak lelap kat kerusi sekejap.