Monday, March 14, 2011

Berkelah...Hutan Rekreasi Sungai Tekala...

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar sekali...Plan nak gi jalan2 / picnic bersama geng 9D nie dah dirancang kira2 8 - 9 tahun yang lepas....he he he...zaman kak rina masih ada lagi...banyak sangat halangan dia...nak kata dah kutip duit tiap bulan, dah kutip, sampai bagi balik sbb x jadi...orang tu ada hal la, ada hal nie la... last2 yang nie, plan 2 minggu jek...x dek kutip duit seposen pun, aku boleh katakan agak berjaya la jugak aktiviti semalam walaupun semuanya serba ringkas...paling penting semua orang gembira....Danish ngan Cinta pun tersangat la gumbira dapat mandi kat situ....

6 Family...37-39 orang rasanya...kalau x salah kira la...Aku respek ngan kak sieha n hubby sbb diaorang sanggup bermalam dlm Terano anak beranak semata2 untuk survey jalan untuk kawan2...(next time kita guna google maps je la...), juga untuk Kak TZ yang "gagah" jugak datang walaupun anak kecik dia demam....(Husband kak TZ memang sempoi la kak) Pengorbanan tu...Misnah ngan Rozie yang datang dari jauh....(Dari Kuala Langat ngan Kuala Selangor)....Untuk Zu jugak yang memang sah2 dah tahu dari awal memang x kan ada orang bagi tuala kecik panas pun sanggup datang......He he...Semua tu akan masuk dalam sejarah kehidupan kita semua....

( click gambar untuk besarkan yer )

Nie projek perintis kot...Maybe lepas nie kita boleh bermalam plak...Boleh buat aktiviti...Sukaneka ker...Mesti anak Kak TZ ngan anak Kak Sieha je dapat banyak hadiah kan...he he he...bestnyer.....kumpul je duit dari skrg, sikit2 lama2 jadi bukit...Iyer kan...

p/s : untuk CT, projek kali nie dah berjaya...next trip make sure hang tak cengkelat lagi no...he he he...

6 comments:

impian dulena said...

hehe... kita dah ada plan kedua dah... makan buah sambil berpiknik... heheh dlm perancangan Insya-Allah..diharap kali nie semua dapat join... hehehe..mmg seronok aa...enjoy giler..terutama anak2 lah... tak nak balik umah dah... tahniah untuk kita semua...

bidadarindu said...

aku nak makan buah epal ngan buah anggur jek...Kat Selangor Fruit Valley ker?he he he...

ammarz-amnaz said...

aku masuk ke dalam geng 9D nih...isk...hentam aje lah ....aku mmg suka masuk 'line' orang nih...kih kih kih.

sepul...tuala panas tu ada...rozie simpan...dh nk balik baru dia kuarkan....hahaha.

impian dulena said...

Zue.. tuh bukan tuala panas maaa.. tuh tuala sejuk..dah kena rendam dgn air sg tekala tuh...hehe

apa kelas makan buah epal dgn aggur.. makan buah durian aaa...carik aa dusun mana2... kak seha mesti tahu bab tempat makan durian nie... seronok yer.. masa tuh... hanya durian di hati ku... hahaha

bidadarindu said...

Ala Zu,Kan dah kata Geng 9D tu 8-9 tahun yang lepas...D tu daerah...nie tinggal aku sorang jek kat daerah...so aku la yang numpang korang...he he he...

tak abis lagi citer pasal tuala panas tu yek..Hot topic gitu...

Saper anak ramai pengsan la time balik nnt,sendawa durian dlm keta....he he he...

Anonymous said...

Kalau setakat sendawa buah durian K siha dah tak heran Pul....nanti kite servey2 dusun buah durian yang paling sedap lak....sape2 ada maklumat sila maklumkan...nanti akak callkan...rasenye kali nie ke Perak lak....
RM 10 satu kepala tuh makan buah2 an...amacam...Potluc2 gakla jangan bawak banyak, nanti tak puas makan buah2 an